Basis zorgverzekering en eigen risico

Voor 82% van de Nederlanders is de basisverzekering nog steeds een raadsel. Deze mensen gaven minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt. Nederlanders zijn dus nog steeds onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering en de dekking.

De basisverzekering is sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel een aantal maal aangepast. De laatste twee jaar is er maar weinig veranderd.

Ook over het eigen risico bestaat verwarring. Zo denk een groot deel van Nederlanders ten onrechte dat het eigen risico geldt voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut. Deze kosten worden echter niet vergoed door de basisverzekering, waardoor er geen eigen risico geldt.

Het eigen risico geldt bijvoorbeeld wel voor zorg in het ziekenhuis. Minister Schippers heeft onlangs laten weten een publiekscampagne te starten met extra aandacht aan het eigen risico.

Ondanks verwoede pogingen van zorgverzekeraars en de overheid weten de meeste mensen nog steeds niet welke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Hierdoor maken consumenten keuzes op basis van verkeerde informatie.

Op dit blog is al eerder uitgelegd hoe het zit met het eigen risico. Klik op de onderstaande link en je kunt het bericht nog eens lezen

http://praktijkfysiekfit.nl/toegankelijkheid-en-vergoedingen-fysiotherapie/

 

 Bron: verzekeringssite.nl.

eigen risico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *